circa 8 pancakes
– 150 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 ei
– 150 ml melk
– 1 el zachte boter
– 100 gr ricotta
– 1 tl citroenrasp
– 100 gr blauwe bessen
– boter om in te bakken
– om te serveren: ahornsiroop en blauwe bessen
– 150 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 ei
– 150 ml melk
– 1 el zachte boter
– 100 gr ricotta
– 1 tl citroenrasp
– 100 gr blauwe bessen
– boter om in te bakken
– om te serveren: ahornsiroop en blauwe bessen
* Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
* In een andere kom klop je het ei los met de melk, boter, ricotta en citroenrasp.
* Schep daarna de droge ingrediënten erdoor totdat alles gemengd is. Niet te lang doorkloppen.
* Schep met een kleine juslepel een hoeveelheid beslag in de pan en strijk met de bolle kant ietsje uit tot een mooie cirkel.
* Schep met een kleine juslepel een hoeveelheid beslag in de pan en strijk met de bolle kant ietsje uit tot een mooie cirkel.
* Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er 2 of 3 in bakken.
* Terwijl de onderkant bakt, beleg je de bovenkant met blauwe bessen.
* Draai daarna om en bak ook de bessenkant mooi bruin.
* Serveer de ricotta pancakes met extra blauwe bessen en ahornsiroop.
Bron: https://www.francescakookt.nl/ricotta-pancakes-met-blauwe-bessen/
* Serveer de ricotta pancakes met extra blauwe bessen en ahornsiroop.
Bron: https://www.francescakookt.nl/ricotta-pancakes-met-blauwe-bessen/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten