Pagina's

woensdag 7 november 2012

Advocaat monchoutaart

     8 personen

    - 250 g Bastognekoeken 
    - 120 gram boter
    - 4 blaadjes witte gelatine (3 g)
    - 200 ml slagroom
    - 200 g roomkaas (monchou)
    - 3 eetlepels witte basterdsuiker 
    - 200 ml advokaat

    * Bastognekoeken fijn malen.
    * De boter smelten en mengen met de gemalen koekjes.
    * Mengsel in bakblik doen, stevig aandrukken en in de koelkast plaatsen zodat de bodem stevig kan worden. 

    * Gelatine weken in koud water.
    * Slagroom stijfslaan.
    * In een andere kom de monchou en basterdsuiker goed mengen tot de suikerkorrels opgelost zijn.
    * Advokaat door de roomkaas roeren.
    * De gelatine goed uitknijpen, oplossen in 3 eetlepels heet water en dit door het advokaatmengsel roeren.
    * Daarna voorzichtig de slagroom er door spatelen.

    * Het mengsel over de koekjesbodem verdelen en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.

    Variatie
    * Vlaaifruit tropische vruchten of kersenvlaaivulling over de koekjesbodem verdelen. Daarboven het advokaat/roomkaasmengsel gieten.
     * Versieren met cacao of chocoladeschilfers.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten