- 250 g Bastognekoeken
- 120 gram boter
- 4 blaadjes witte gelatine (3 g)
- 200 ml slagroom
- 200 g roomkaas (monchou)
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 200 ml advokaat
* Bastognekoeken fijn malen.
* De boter smelten en mengen met de gemalen koekjes.
* Mengsel in bakblik doen, stevig aandrukken en in de koelkast plaatsen zodat de bodem stevig kan worden.
* Gelatine weken in koud water.
* Slagroom stijfslaan.
* In een andere kom de monchou en basterdsuiker goed mengen tot de suikerkorrels opgelost zijn.
* Advokaat door de roomkaas roeren.
* De gelatine goed uitknijpen, oplossen in 3 eetlepels heet water en dit door het advokaatmengsel roeren.
* Daarna voorzichtig de slagroom er door spatelen.
* Het mengsel over de koekjesbodem verdelen en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.
Variatie:
* Vlaaifruit tropische vruchten of kersenvlaaivulling over de koekjesbodem verdelen. Daarboven het advokaat/roomkaasmengsel gieten.
* Versieren met cacao of chocoladeschilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten