De Zandeik kookt

Pagina's

  • Recepten
  • Index

woensdag 7 november 2012

Muffins met appel

4 personen
 

- 400 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 150 g bruine suiker
- 125 g boter + een extra klontje
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1 appel (bv. Jonagold)
- een snuifje nootmuskaat
- 3 eetlepels ahornsiroop (of esdoornsiroop)
- 1⁄2 theelepel gemalen kaneel (naar smaak)
- een beetje bloemsuiker (decoratie)

 

* De oven voorverwarmen op  210°C.
 
* Meng eerst alle droge ingrediënten samen.
* Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.

* Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.

* Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren. 

* Giet de melk bij de droge ingrediënten en laat de machine alles op het gemak mengen.

* Voeg de eieren 1 voor 1 toe en giet daarna de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag.

* Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. 
* Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.

* Stoof de stukjes appel ca. een minuut in een klontje boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
* Roer een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat door de appelstukjes.

* Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
 

* Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. 
* Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
 

* Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. 
* Bak ze gedurende 20 minuten.
 

* Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
 

* Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.

Bron:

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/muffins-met-appel

Gepost door De Zandeik op 20:11
Dit e-mailen Dit bloggen!Delen via XDelen op FacebookDelen op Pinterest
Labels: appel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwere post Oudere post Homepage
Abonneren op: Reacties posten (Atom)

Links

  • Airfryer
  • Aziatische ingredienten
  • Colruyt culinair
  • Dagelijkse kost
  • De peperbol
  • Eiersalade
  • Gekruid
  • Glaeser und Flaschen
  • Hoe lang koken
  • Ijs
  • Ingredienten
  • Keukenliefde
  • Keukentips
  • Knutselen in de keuken
  • Koken met kennis
  • Kookrecepten
  • Kruidenkaravaan
  • Lekker van bij ons
  • Libelle lekker
  • Marmelot
  • Mijn receptenboek
  • Nederlands dis
  • Okoko recepten
  • Petra's recepten
  • Puddingclub
  • Smulweb
  • Weck
  • Weckenonline

Mijn lijst met blogs

  • Lekker Tafelen
    Aardappelpuree met manchego en rozemarijn – simpel en luxe
    1 uur geleden
  • Ovenrecepten – Keuken♥Liefde
    Pannenkoek Hawaï van het bakblik
    7 uur geleden
  • Lekker en Simpel
    Plaattaart met ei, spekjes en tomaat
    13 uur geleden
  • Laura's Bakery
    Citroentaart
    3 dagen geleden
  • Rutger Bakt
    Tapioca pudding – Recept
    4 dagen geleden
  • Monique van der Vloed
    De echte verhalen achter etherische olie : MLM, A/B/C klasse en waar je op moet letten
    4 dagen geleden
  • HEX - passie voor zelfmaken
    Vijgen van eigen boom : een vijgen-notenkruimeltaart
    1 week geleden
  • homestoriesbymarleen
    Porto van vijgen
    1 week geleden
  • Eetnieuws
    Een braadpan: meer heb je niet nodig
    1 week geleden
  • Vertruffelijk
    Paint & Proef: zo organiseer je een gezellige schilderavond met wijn en hapjes
    1 week geleden
  • baksels.net
    Split ijsjes
    2 weken geleden
  • Francesca Kookt
    Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten
    3 weken geleden
  • Winny, wat eten we vandaag?
    Appeltaart met mascarpone - torta di mele e mascarpone
    2 maanden geleden
  • Gezonder frituren met hete lucht - FrituurGezond.nl
    Hoe werkt een Philips Airfryer precies?
    2 maanden geleden
  • de Meisjes van de Moestuin
    Gewokte snijbiet met witte Balsamico
    4 maanden geleden
  • kookgek wilma
    Patate con feta e verdure (traybake)
    4 maanden geleden
  • Recepten van Domy
    Paas eieren
    6 maanden geleden
  • Uit de keuken van Levine
    Pasta uit de Crockpot Express
    6 maanden geleden
  • Lekker eten met Marlon
    Kook- en chocoladeworkshops met Marlon
    6 maanden geleden
  • elmagoesnuts
    Dadelwalnotencake
    7 maanden geleden
  • MADAM CONFITUUR
    KWEEPERENLIKEUR, KWEENIE HOE LEKKER!
    9 maanden geleden
  • Ingridzijkookt
    Dulche de leche, oftewel caramelsaus
    10 maanden geleden
  • genieten van eten
    Vegan spread van pompoen en zoete aardappel
    1 jaar geleden
  • De keuken van Martine
    NIEUW BOEK: Grip op Koolhydraten - Zoet zonder suiker
    1 jaar geleden
  • Aan Jeanne`s Keukentafel
    Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing
    2 jaar geleden
  • Carola Bakt Zoethoudertjes
    De laatste loodjes voor de verhuiswagen eraan komt
    3 jaar geleden
  • MiCook
    Speculaas bonbons
    3 jaar geleden
  • Blog - AirfryerWeb
    Bananenbrood met appel en rozijn
    4 jaar geleden
  • Eerst Koken
    Opperdepop!
    4 jaar geleden
  • Puur Gezond
    A. Vogel : Natuurlijk en gezond leven
    4 jaar geleden
  • Carolines blog
    Citroencake met maanzaad
    5 jaar geleden
  • Irene kookt
    Noedelsoep, een kom vol moederliefde
    5 jaar geleden
  • Uit Mijn Keukentje
    Gasblog Maaike: Desillusies in december
    6 jaar geleden
  • Praatje Plaatje Blogstek
    Zalig smeuïge chocoladecake
    6 jaar geleden
  • Lekker Koken met Kokkie M
    Romige lasagne salade met spinaziesaus
    7 jaar geleden
  • Maaike van Kessel
    Cranberrytaart met dikke pecankruimelkorst
    7 jaar geleden
  • WAFELS
    Luikse Wafels van een kraampje!
    7 jaar geleden
  • Culinaire Allegaartjes
    Bananenbrood/-cake
    8 jaar geleden
  • Mijn mixed kitchen
    Hellim peyniri kızartması (gebakken halloumi kaas)
    9 jaar geleden
  • My Personal Lifestyle
    Zoete Chilisaus
    9 jaar geleden
  • Hap & tap
    What's new @ Delhaize?
    9 jaar geleden
  • Droog droger droogst
    Gember
    9 jaar geleden
  • Eetlust!
    Salade Farandole
    10 jaar geleden
  • In de keuken
    Marokkaanse bosperziken-dadelsalade
    10 jaar geleden
  • Koken met gerrit (van WECKENonline)
    Een tian maken met provencaalse groenten
    10 jaar geleden
  • Photo-copy
    Nooit te laat voor wentelteefjes van panettone met tijm-peertjes en mascarponeroom.
    10 jaar geleden
  • Meersmaak
    Meersmaak verhuist
    10 jaar geleden
  • MissAiesj
    Croque monsieur
    11 jaar geleden
  • Sim kookt
    Courgette & Aubergine met hazelnotenolie
    11 jaar geleden
  • Echt eten, puur koken
    Glutenvrije blogweek
    11 jaar geleden
  • Get into my kitchen! Feed
    Cake met rozijnen, walnoten en appel
    12 jaar geleden
  • Reacties op: Best bekeken recepten week 42
10 tonen Alle tonen

Over mij

Mijn foto
De Zandeik
Mijn volledige profiel tonen

Blogarchief

  • ►  2021 (40)
    • ►  december (14)
    • ►  november (20)
    • ►  oktober (2)
    • ►  februari (2)
    • ►  januari (2)
  • ►  2020 (12)
    • ►  september (3)
    • ►  augustus (6)
    • ►  maart (1)
    • ►  februari (2)
  • ►  2019 (5)
    • ►  februari (1)
    • ►  januari (4)
  • ►  2018 (19)
    • ►  december (5)
    • ►  november (1)
    • ►  september (8)
    • ►  augustus (2)
    • ►  juli (2)
    • ►  juni (1)
  • ►  2017 (38)
    • ►  oktober (9)
    • ►  september (13)
    • ►  augustus (14)
    • ►  juli (2)
  • ►  2016 (18)
    • ►  september (1)
    • ►  augustus (9)
    • ►  juli (5)
    • ►  mei (1)
    • ►  januari (2)
  • ►  2013 (96)
    • ►  december (2)
    • ►  november (2)
    • ►  oktober (21)
    • ►  september (19)
    • ►  augustus (20)
    • ►  juli (8)
    • ►  april (5)
    • ►  maart (13)
    • ►  februari (3)
    • ►  januari (3)
  • ▼  2012 (115)
    • ►  december (12)
    • ▼  november (16)
      • Aardappelpreisoep
      • Appelmoes
      • Nasi goreng
      • Bloemkool met kruidenkaassaus
      • Pastinaak-pompoensoep
      • Preiquiche
      • Witte chocolademousse
      • Pizza met spinazie en garnalen
      • Uienconfituur
      • Bladerdeeggebakje met feta en rode ui
      • Witloofsoep met garnalen
      • Muffins met appel
      • Advocaat monchoutaart
      • Kaas in olie
      • Ajuinconfìjt met frambozen
      • Pittig ciabattabrood met tomatensalade
    • ►  oktober (8)
    • ►  september (38)
    • ►  augustus (35)
    • ►  juli (6)

Zoeken in deze blog

Labels

aalbessen (2) aardappelen (9) aardbeien (5) abrikozen (2) abrikozenconfituur (2) advocaat (4) airfryer (2) ajuin (3) amandelmeel (3) amandelschaafsel (3) Amaretto (4) ananas (6) ananassap (2) andijvie (3) ansjovis (2) appel (18) appeljenever (1) appelmoes (1) appels (2) aubergine (5) avocado (1) baby maïs (1) bacon (1) Baileys (3) banaan (1) basilicum (5) bastognekoeken (2) biscuitjes (4) bladerdeeg (5) blauwe bessen (6) bleekselderij (6) bloemkool (16) bonen (1) bosbessen (1) boudoirs (2) Boursin (2) Boursin Peper (2) braambessen (7) brie (1) broccoli (5) brood (4) cacao (1) cake factory (4) calvados (1) camembert (1) cashewnoten (1) casselerrib (1) cassisbes (1) champignons (8) Chinese kool (2) chocolade (8) chorizo (7) citroen (5) citroenmelisse (2) courgette (21) couscous (1) cranberry (1) crème de cassis (4) crème fraîche (4) crème fraïche (1) cruesli (1) crumble (1) cuberdon (1) cupcakes (1) dadels (1) dille (7) druiven (3) druivensap (1) eidooiers (1) eiersalade (1) eigeel (5) eiwit (6) erwten (3) espresso (1) feta (7) foccacia (1) frambozen (17) garnalen (11) gecondenseerde melk (6) gedroogde abrikozen (2) gedroogde ham (3) gedroogde pruimen (3) gedroogde tomaten (6) gehakt (15) geitenkaas (1) gekookte ham (13) gember (1) gerookte ham (2) gerookte zalm (15) ham (1) ijs (5) ijsbergsla (4) jenever (3) kaas (15) kapucijners (1) karnemelk (1) kersen (3) kervel (1) kip (3) kipfilet (2) kippenfond (1) kiwi (1) knolselder (3) kokos (3) kokosmelk (3) komkommer (16) kool (1) koolrabi (1) krieken (1) kruidenkaas (3) kruidnoten (1) kruimeldeeg (4) kwark (6) lange vingers (4) lemon curd (2) likeur (3) limoen (3) limoncello (2) Luikse siroop (1) maïs (2) mango (4) Mars (1) marshmallows (3) mascarpone (18) mayonaise (5) melkkefir (2) meloen (7) mosselen (1) mozzarella (9) munt (3) muskaatwijn (1) Nieuw-Zeelandse spinazie (1) noten (3) nutella (2) olijven (2) paardenbloem (1) paddestoelen (1) palmsuiker (1) paprika (27) parmezaan (6) pastinaak (2) pattison (2) peer (1) peren (7) perzik (3) pesto (1) pickles (1) pijnboompitten (2) pindakaas (1) pizza (1) pizzadeeg (1) platte kaas (7) pompoen (3) porto (4) prei (14) pruimen (4) pruimenjam (1) rabarber (3) rauwe ham (2) ravioli (2) remouladesaus (3) ricotta (7) rijst (3) rijstgriesmeel (1) rode bessensap (1) rode kool (2) rode wijn (1) rookworst (1) roomkaas (8) rozijnen (2) rucola (2) rum (2) rundsvlees (1) saus (2) savooikool (1) scampi (2) selder (6) sinaasappels (3) sla (9) slagroom (4) smeerkaas (1) soep (3) speculaas (4) spek (10) sperziebonen (18) spinazie (1) spitskool (6) spruitjes (1) stoofperen (3) surimi (2) tartaarsaus (1) tarwegriesmeel (1) taugé (1) tomaat (52) tomaten (12) tomatenblokjes (1) tomatenpassata (1) tomatensap (1) tomatensaus (2) tonijn (10) tortellini (3) tuinkers (1) varkensvlees (2) veldsla (1) vis (3) vlierbessen (1) vlierbloesem (3) vodka (2) wafels (2) walnoten (4) wecken (7) witloof (5) witte bonen (1) witte chocolade (3) witte kool (4) witte rum (1) wortel (26) yoghurt (15) zalm (3) zalm (blik) (1) zure room (3) zuurkool (1)
Thema Supercool. Mogelijk gemaakt door Blogger.