- 400 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 150 g bruine suiker
- 125 g boter + een extra klontje
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1 appel (bv. Jonagold)
- een snuifje nootmuskaat
- 3 eetlepels ahornsiroop (of esdoornsiroop)
- 1⁄2 theelepel gemalen kaneel (naar smaak)
- een beetje bloemsuiker (decoratie)
* De oven voorverwarmen op 210°C.
* Meng eerst alle droge ingrediënten samen.
* Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.
* Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.
* Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren.
* Giet de melk bij de droge ingrediënten en laat de machine alles op het gemak mengen.
* Voeg de eieren 1 voor 1 toe en giet daarna de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag.
* Schil de appel en snij de vrucht in kwarten.
* Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
* Stoof de stukjes appel ca. een minuut in een klontje boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
* Roer een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat door de appelstukjes.
* Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
* Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups.
* Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
* Plaats de muffins in de hete oven van 210°C.
* Bak ze gedurende 20 minuten.
* Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
* Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.
Bron:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/muffins-met-appel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten