Pagina's

woensdag 7 november 2012

Witloofsoep met garnalen

4 personen 

- boter
- 3 dikke uien
-
3 preien (alleen het wit)
- 700 g -1 kg witloof
- 2 blokjes groenten- of kippenbouillon
- 2 liter water
- grijze garnalen
- 80 g geraspte gruyèrekaas
- 4 sneetjes oudbakken brood
 
* Versnipper de sjalotten en het gewassen preiwit. 
* Laat de boter wat bruinen en laat daarin de uien 1 minuut fruiten. 
* Voeg de prei toe, laat 3 à 4 minuten garen. 
* Roer regelmatig om.

* Verwijder de harde kern van het witloof, snij  in stukken en voeg toe. 
* Laat samen al roerend nog een tweetal minuten sudderen. 
* Voeg het water met de opgeloste bouillon toe en laat gedurende 25-30 minuten zachtjes koken. 
* Mix de soep goed en kruid met peper en zout naar smaak.

* Verdeel de soep over 4 kommen, voeg de garnalen toe en leg er de toasts op. 
* Strooi de kaas over de toasts en zet 5 min. onder een hete grill om te gratineren.  

Variatie:
* Meng 1 dl room met 1 eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu. 
* Versier met 1 eetlepel fijngehakte kervel. 

Tip
- Maak de soep een dag op voorhand: dat spaart de dag zelf tijd uit en de soep is nog lekkerder!

Bron
:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten