3-4 personen
- bladerdeeg
- 100-150 g gerookte spekblokjes of chorizo
- 1 ajuin
- 2-3 stengels preiwit
- 100 gr geraspte kaas (Emmentaler, Gruyère, belegen Goudse kaas...)
- 4 eieren
- 2 dl room
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
* De oven voorverwarmen op 200°C.
* Bladerdeeg in een quichevorm leggen, gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten blind bakken.
* Prei en ajuin in dunne ringen snijden.
* Knoflook persen.
* Laat de spekblokjes of de chorizo in een droge pan gedurende een 5-tal minuten uitbakken.
* Voeg de prei, uien en knoflook toe en laat meestoven op een klein vuurtje tot de prei en uien zacht geworden zijn (ca. 10 minuten).
* Verdeel het prei-spekmengsel over het gebakken bladerdeeg en strooi daarover de geraspte kaas.
* Klop de eieren met de room, de geperste knoflook en wat zout en peper los in een kom.
* Giet het eimengsel gelijkmatig over de quiche.
* Zet de quiche in de oven voor 30 à 40 minuten, tot hij goudbruin is. (30 minuten warme lucht)
* Lauwwarm of koud opdienen met een salade.
Variatie:
* Eieren loskloppen met Boursin 'Look en fijne kruiden'
* 100 g gesnipperde salami of 100 g gepelde garnalen over het preimengsel strooien.
* Provençaalse kruiden of een mespunt gedroogde tijm bij het eimengsel voegen.
Bron:
http://avonturenindekeuken.blogspot.be/2011/10/snelle-quiche-met-prei-en-spek.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten