- 400 gram witte chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 300 gram slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 300 gram slagroom
* Gelatine weken in koud water.
* Chocolade smelten op warmwaterbad.
* De eierdooiers wit kloppen met de suiker tot alle
suikerkorrels opgelost zijn.
* De room opkloppen, niet te stijf.
* Het eiwit stijf slaan.
* Giet de gesmolten chocolade bij het opgeklopte eigeel, goed mengen.
* De opgeklopte room bij dit mengsel voegen.
* Smelt de gelatine in een weinig heet water.
* De room opkloppen, niet te stijf.
* Het eiwit stijf slaan.
* Giet de gesmolten chocolade bij het opgeklopte eigeel, goed mengen.
* De opgeklopte room bij dit mengsel voegen.
* Smelt de gelatine in een weinig heet water.
* Giet de gesmolten gelatine bij het mengsel.
* Schep het eiwit er voorzichtig onder en stort in een vorm.
* Plaats de chocolademousse in de koelkast.
* Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten.
* Schep het eiwit er voorzichtig onder en stort in een vorm.
* Plaats de chocolademousse in de koelkast.
* Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten