Pagina's

woensdag 7 november 2012

Kaas in olie

Voor 1 grote pot

- 400 g jonge Goudse kaas
- 2 laurierbladeren
- 12 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel gedroogde tijm 
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 500 ml zonnebloemolie

  * Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in blokjes of in repen.
* Leg de kaas in een zorgvulig schoongemaakte pot.
* Schik de laurierbladeren er tussen en strooi de peperkorrels en de gedroogde kruiden over de kaas.

* Alles even omschudden en de olie erover gieten.
* De kaas moet volledig onderstaan. 

* Sluit de pot luchtdicht af.

* Bewaar de kaas op een koele, droge en donkere plaats.

* De kaas smaakt na 3 maanden het lekkerst. 

Variatie:
- 1 eetlepel mosterdzaadjes en/of een paar pimentkorrels
- olijfolie i.p.v. zonnebloemolie
- Provençaalse of Italiaanse kruiden 
- pepperflakes 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten