Voor 1 grote pot
- 400 g jonge Goudse kaas
- 2 laurierbladeren
- 12 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 500 ml zonnebloemolie
* Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in blokjes of in repen.
* Leg de kaas in een zorgvulig schoongemaakte pot.
* Schik de laurierbladeren er tussen en strooi de peperkorrels en de gedroogde kruiden over de kaas.
* Alles even omschudden en de olie erover gieten.
* De kaas moet volledig onderstaan.
* Sluit de pot luchtdicht af.
* Bewaar de kaas op een koele, droge en donkere plaats.
* De kaas smaakt na 3 maanden het lekkerst.
Variatie:
- 1 eetlepel mosterdzaadjes en/of een paar pimentkorrels
- olijfolie i.p.v. zonnebloemolie
- Provençaalse of Italiaanse kruiden
- pepperflakes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten