Pagina's

zondag 18 november 2012

Pastinaak-pompoensoep

4 personen

- 2 uien
- 1 grote pastinaak
- 2-3 wortelen
- 1 kleine pompoen
- 2 takjes selderij of 1/4 knolselder
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter groentebouillon
- 1 laurierblad
- tijm
- peper en zout
- fijngesnipperd bieslook

* De groenten grof snijden.

* Ajuin aanstoven tot hij glazig wordt.
* De overige groenten toevoegen en ca. 5 minuten laten meestoven.

* Bouillon, tijm en laurier toevoegen en ca. 30 minuten laten koken tot alle groenten zacht zijn.

* De soep mixen en versieren met fijngesnipperde bieslook.
Tips:
- Versieren met garnalen of stukjes kip.
- Laat ca. 1-2 eetlepels kerriepoeder met de groenten meestoven.
- Versier met 4 theelepels geroosterde komijnzaadjes.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten