- olijfolie
- peper
- vleeskruiden of zout
- 1 ui
- 1 wortel
- 3 tomaten
- oxo- 1 blaadje laurier
- tijm volgens smaak
- tabasco
- paprikapoeder
* Ui fijnsnipperen en wortel in kleine blokjes snijden.
* Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in stukken snijden.
* Kruid de blinde vinken met peper en vleeskruiden en bak ze op een matig vuur 4 - 5 minuten aan elke kant.
* De ui en wortel toevoegen en enkele minuten laten meestoven.
* Doe er de gepelde tomaten bij, evenals het laurierblaadje , tijm en oxo.
* Zet een deksel op de pot en laat gedurende ca. 15-20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
* Opletten voor aanbakken.
* Saus op smaak brengen met paprikapoeder en/of tabasco
Variatie:
* 250 g champignonschijfjes en/of 1 in reepjes gesneden paprika toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten