Pagina's

maandag 19 augustus 2013

Sperziebonensoep met spek en knoflookcroutons

4 personen
 

- 500 g sperziebonen
- 100 g mager gerookt spek
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook

- 1 el olijfolie
- 1,2 liter water

- 2 bouillonblokjes
- 1 prei

- 1 wortel
- 1 laurierblaadje
- nootmuskaat
- peper en zout

- oxo
- knoflook croutons


* Ui fijnsnipperen en knoflook persen.
* Prei en wortel in grove stukken snijden.
* Boontjes in stukken breken.
 
* Bak het spek 8-10 minuten goudkleurig in de olijfolie, schep het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.  

* De ui aanstoven in het overgebleven vet. 
* De knoflook toevoegen wanneer de ui glazig begint te worden en nog even laten meestoven. 
* Prei, wortel en boontjes toevoegen en laten stoven.

* Voeg het water, de bouillonblokjes en het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
* Laat 30-40 minuten koken.

* Haal het laurierblaadje uit de soep, mix en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en oxo.
* Voeg het gebakken spek toe aan de soep.

* Garneer de opgeschepte soep met de knoflookcroutons.

Bron:
http://www.smulweb.nl/recepten/1083804/Sperziebonensoep-met-spek-en-knoflookcroutons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten