4 personen
- 500 ml melk
- 50 gram griesmeel
- 70 gram suiker
- 6 eetlepels room
- ca. 180 gram noordkrieken (uitgelekt)
- 100 ml kriekensap
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kirsch
- maïzena
* Melk aan de kook brengen, griesmeel in de kokende melk strooien en ca. 10 minuten zachtjes laten koken (regelmatig roeren).
* Aan het einde van de kooktijd de suiker en de room toevoegen.
* Verdeel de griesmeelpudding over 4 schaaltjes.
* Breng het kriekensap met de 2 eetlepels suiker aan de kook en bindt met de maïzena.
* Laat de krieken even opwarmen in het sap en voeg de kirsch toe.
* Verdeel de krieken met het ingekookte sap over de vier dessertjes.
* Laat afkoelen.
Bron:
http://appetijt-ggb.blogspot.be/2008/03/griesmeelpudding-met-noordkrieken.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten