2 personen
- 300 - 400 gr bloemkool
- 1 kleine winterwortel
- gekookte ham
- 2 plakjes jonge kaas
- 1 - 2 eieren
- 1 kleine ui
- 2 augurken
Slasaus:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepels fijngesnipperde bieslook
- 1 eetlepels fijngesnipperde peterselie
* Verdeel de bloemkool in roosjes, snij de wortel in kleine smalle reepjes.
* Kook de bloemkool en de wortel bijtgaar (ca. 5 minuten), giet ze af en laat afkoelen.
* De eieren hard koken (10 minuten), laten schrikken in koud water en in stukjes snijden.
* Gekookte ham en kaas in reepjes snijden.
* De ui en de augurkjes fijnhakken.
* Bloemkool en wortel mengen met de gekookte ham, de jonge kaas en de fijngehakte ui en augurkjes.
* Slasaus maken en onder de salade mengen.
* Versieren met de stukjes ei en eventueel wat overgehouden peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten