Pagina's

vrijdag 30 augustus 2013

Zoete courgettetaart

 12 personen

- 100 gr walnoten
- ca. 300 g grof geraspte courgette
- 3 eieren
- 200 gr rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml milde olijfolie of zonnebloemolie
- 200 gr bloem + 1 zakje bakpoeder of 200 g zelfrijzende bloem
- 1 el koekkruiden of 5 ml speculooskruiden
- 1 kleine tl zout


Springvorm: 24 cm 

* Oven voorverwarmen op 175C.

* Walnoten grof hakken.

* Courgetterasp in een zeef uit laten lekken en zoveel mogelijk vocht eruit drukken.

* Walnoten in droge pan kort roosteren en op een bord laten afkoelen. (Eventueel een paar walnoten achterhouden voor garnering.)

* In een kom eieren, rietsuiker, vanillesuiker met een garde of mixer loskloppen.
* Olie erbij doen en nog even kloppen.
* In een andere kom bloem mengen met bakpoeder, koekkruiden en zout.
* Bloemmengsel luchtig door eimengsel kloppen.
* Courgette en walnoten door beslag roeren.


* Beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op een rooster midden in de oven zetten.


* De taart in ca. 75 min. bakken tot de buitenkant lichtbruin is, maar van binnen nog niet helemaal droog.


* Vorm uit de oven halen en 10 min laten afkoelen.
* Indien nodig mes langs zijkant taart halen en voorzichtig losmaken. Verder laten afkoelen.

* Eventueel versieren met slagroom en/of wat walnoten.


Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/246298/zoete-courgettetaart?id=246298

Geen opmerkingen:

Een reactie posten