- 4 peren
- 2 dl water
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 reep bittere chocola
* Schil de peren, maar laat de steel er aanzitten.
* Maak een suikerstroop: laat het water en de suiker gedurende 10 minuten koken in een pan zonder deksel.
* Leg het deksel op de pan en pocheer de peren in deze suikerstroop gedurende ca. 10 minuten op een laag vuur.
* Schep dan de peren voorzichtig uit de suikerstroop en zet elke peer op een bordje.
* Laat de suikerstroop zo nodig nog iets inkoken en breek er de chocoladereep in.
* Laat de chocolade langzaam smelten en verdeel de warme saus over de peren.
Tip:
- Laat 150 g chocolade in de microgolf smelten in 1 dl melk + 1 eetlepel room + 1 eetlepel suiker.
- Opdienen met vanille-ijs.
- Bestrooien met geroosterde amandelschilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten