4 personen
- 6 eieren
- 4 grote aardappelen
- 2 sjalotten
- 4 plakjes spek (ovengebakken, gezouten of gerookt, dit naar smaak)
- (1 Luikse witte pens)
- 150 g gekookte sperzieboontjes
- boter
- 4 eetlepels gesnipperde verse kervel of fijngehakte peterselie of bieslook
- peper en zout
- 4 grote aardappelen
- 2 sjalotten
- 4 plakjes spek (ovengebakken, gezouten of gerookt, dit naar smaak)
- (1 Luikse witte pens)
- 150 g gekookte sperzieboontjes
- boter
- 4 eetlepels gesnipperde verse kervel of fijngehakte peterselie of bieslook
- peper en zout
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel frambozenazijn, witte wijnazijn, witte balsamicoazijn of appelazijn
- een scheutje maïsolie
- 1 eetlepel gehakte walnoten
- peper en zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel frambozenazijn, witte wijnazijn, witte balsamicoazijn of appelazijn
- een scheutje maïsolie
- 1 eetlepel gehakte walnoten
- peper en zout
* Kook de aardappelen in de schil,
* Pel ze al dan niet – naar eigen smaak en ouderdom van de aardappel. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes, partjes of blokjes.
* Kook de boontjes beetgaar (4 à 5 minuten) en verfris ze in ijswater om de groene kleur te bewaren.
* Kook de eitjes net niet hard.
* Snipper de sjalotjes en snijd het spek in reepjes.
* Bak de aardappelen goudbruin in boter en doe er de sjalot en het spek bij.
* Kruid met peper en zout.
* Op het eind mogen ook de in plakjes gesneden Luikse worst en de gekookte boontjes erbij.
* Warm nog even door.
* Roer de mosterd los met de azijn.
* Doe er peper en zout bij en werk op met olie.
* Meng tenslotte ook de noten door de vinaigrette.
* Doe de vinaigrette door de boontjes en de aardappelen.
* Werk af met de kervel en de gesneden eitjes.
Variatie op vinaigrette:
- 1,5 dl olijfolie, 5 cl witte wijn-of appelazijn, 1 el mosterd en 1 el honing
- 1,5 dl olijfolie, 5 cl witte balsamicoazijn en 1 el mosterd.
- 1,5 dl olijfolie, 5 cl appelazijn en 1 el Luikse siroop
- 1,5 dl olijfolie, 5 cl appelazijn en 1 el Luikse siroop
Geen opmerkingen:
Een reactie posten