- 1250 gram tomaten
- 300 gram uien
- 250 gram suiker
- 250 cc azijn
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- snufje cayennepeper
- zout
- 125 gram rozijnen
* Tomaten ontvellen door ze 15 seconden in kokend water te leggen. Snijd de ontvelde tomaten in stukken en verwijder de meeste zaden.
* Pel de uien en snijd ze klein.
* Doe de suiker met azijn in een pan en kook dit 5-6 minuten (de suiker moet opgelost zijn).
* Voeg de tomatenstukken en ui toe. Kook dit nog 10 minuten.
* Meng mosterdpoeder, kerriepoeder, cayennepeper en zout en voeg een paar eetlepels kookvocht aan toe. Meng dit tot een glad papje en schenk dit papje bij de azijn-suikermassa. Goed roeren nu!!!
* Doe de rozijnen erbij en kook in tot een gebonden chutney.
* Doe de chutney in de met soda en kokend water schoongemaakte potten, sluit ze af en zet ze 10 minuten omgekeerd op een doek.
* Na 4 weken is de chutney lekker.
* Hij is 6 maanden houdbaar.
* Lekker bij vis en rijstgerechten.
Variatie:
* Neem 500 ml tomatenpuree. Zie: http://zandeikkookt.blogspot.be/2012/08/tomatenpuree-basis.html
* Voeg fijngesneden uien, suiker, azijn en kruiden toe en breng aan de kook.
Goed roeren !!!
* Rozijnen en eventueel wat gedroogde tomaten toevoegen en laten indikken.
Bron: Diana
http://www.mooiemoestuin.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten