Pagina's

maandag 27 augustus 2012

Courgette-bloemkoolsoep met gerookte zalm

8 personen

- 1 bloemkool 
- 2 courgettes 
- 4 teentjes knoflook 
- 2 - 4 uien
- 4 kippenbouillonblokje 
- 2 liter water 
- 1/2 TL (2.5 ml) currypoeder
- gerookte zalm 
- peper en zout 
 
* Snijd de bloemkool in roosjes en de ongeschilde courgette in stukjes.
* Snipper de knoflook en het sjalotje fijn. 
* Ui aanstoven, knoflook toevoegen en even laten meestoven.
* Courgette en bloemkool bij de ui/knoflook voegen en laten meestoven.

* Water, bouillonblokjes en curry toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 20 minuten laten koken.
* Soep mixen en op smaak brengen met peper en zout.

* Schep de soep in borden en versier met stukjes gerookte zalm en wat gemalen peper.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten