Pagina's

woensdag 22 augustus 2012

Yoghurt met krieken

4 personen


- 1 l volle yoghurt
- 1/2 liter pot ontpitte kersen op siroop
- kaneel

* Laat de yoghurt 4 uur uitlekken in de gootsteen.
* Zeef de kersen en bewaar de siroop. 
* Meng de kersen met 3 el van de siroop en kaneelpoeder naar smaak en verdeel dit over 4 glazen. 
* Schep de dikke yoghurt uit de doek, klop het luchtig en verdeel het over de kersen in de glazen.

Variatie:
- 1/2 l volle yoghurt
- 1/4 liter pot ontpitte kersen op sap
- kaneel
- 2 blaadjes gelatine   
* Gelatineblaadjes weken in koud water.
* Kersensap opwarmen, kruiden met kaneel en de gelatineblaadjes in het warme sap laten smelten.
* Yoghurt mengen met de ontpitte kersen en kersensap.
* Giet de yoghurt in glazen en laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten