Pagina's

woensdag 15 augustus 2012

Frisse wortelsalade

3-4 personen

- 4 wortels
- 2 bosuien
- 1 komkommer
- 3 theelepels roomkaas
- klein takje verse dille
- halve citroen (ca. 15 ml)
- 1 theelepel mayonaise
- 1,5 eetlepel olijfolie
- snufje zout en peper

* Schoongemaakte wortels koken gedurende ca. 2 minuten en direct spoelen met koud water.
* Deze wortels grof raspen.
* Snijd de komkommer in kleine blokjes en de bosuien in dunne plakjes. 
* Meng dit allemaal door elkaar.

* Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen, de mayonaise, olijfolie, verse dille en een snufje zout en peper. 
* Als je de dressing nog iets te dik vindt, kan je eventueel nog een heel klein scheutje water toevoegen en het dan opnieuw doorroeren.

* Meng de ‘dressing’ door de salade en serveer deze bij lekkere gebakken aardappeltjes en bijvoorbeeld een stukje vis. 

Tip
- Vervang de dille door peterselie en/of de bosui door peterselie.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten