Pagina's

vrijdag 24 augustus 2012

Chocolademousse met pralinéchocolade

6 personen

- 200 g pralinéchocolade  
- 0.5 dl melk 
- 1.5 dl room 
- 2 eieren 
- 15 g suiker
 
* Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de melk toe tot het geheel mooi gesmolten is. 
* Scheid de eidooiers van het eiwit. 
* Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit zijn. 
* Klop de room tot hij ‘lobbig’ wordt. 
* Klop het eiwit stijf.

* Meng de (nog vloeibare, maar niet gloeiend hete) chocolade voorzichtig onder de eidooiers, voeg dan de opgeklopte room toe, en spatel voorzichtig het eiwit onder het geheel. 
* Spatelen, niet krachtig mengen, want het moet luchtig blijven. 

* Giet de mousse in glaasjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast. 
* Versier eventueel met slagroom en brésiliennenootjes.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten