Pagina's

donderdag 23 augustus 2012

Knoflooksaus II

    - 1/2 eetlepel cognac of citroensap 
    - 1/2 tot 1 theelepel suiker
    - 3 - 5 knoflookteentjes
    - 125 ml room
    - 3- 4 eetlepels mayonaise
    - 1 eetlepel gesnipperde verse bieslook
    - 1 eetlepel gesnipperde verse peterselie
    - zout, peper

    * Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost. (Dit gaat beter als je het citroensap eerst wat verwarmt)
    * Slagroom stijf kloppen.

    * Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap.

    * Meng room, mayonaise en kruiden voorzichtig door elkaar. 
    * Citroensap met knoflook toevoegen.
    * Kruiden naar smaak met peper en zout.

    Tips:
    - 1 eetlepel ketjap manis toevoegen.
    - Lekker bij shoarma of gyros of als dipsaus.
    - Room, citroensap en suiker vervangen door yoghurt.
    - 1 eetlepel mosterd toevoegen.
    - De smaak versterkt door langer te staan.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten