4 personen
- 8 plakjes gedroogde ham
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 bosje peterselie
- 400 gram rundergehakt
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout
* Bak
de plakjes ham in een droge koekenpan.
* Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden.
* Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
* Hak de peterselie fijn.
* Meng het gehakt met het paprikapoeder, het zout, de knoflook en de peterselie.
* Verdeel in 4 porties en draai er met natte handen in 4 gladde, grote hamburgers van (of 8 kleine).
* Gril de hamburgers ca 3 minuten aan alle kanten (kleine in ca. 2 minuten).
* Leg op elke hamburger 1 of 2 plakjes krokante ham.
* Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden.
* Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
* Hak de peterselie fijn.
* Meng het gehakt met het paprikapoeder, het zout, de knoflook en de peterselie.
* Verdeel in 4 porties en draai er met natte handen in 4 gladde, grote hamburgers van (of 8 kleine).
* Gril de hamburgers ca 3 minuten aan alle kanten (kleine in ca. 2 minuten).
* Leg op elke hamburger 1 of 2 plakjes krokante ham.
Tips:
- Fijngesneden paprikastukjes toevoegen i.p.v. paprikapoeder.
- Fijngesneden uitjes toevoegen: rauw of even aangebakken.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten