Pagina's

donderdag 30 augustus 2012

Spaanse burgers met krokante ham

4 personen

- 8 plakjes gedroogde ham
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 bosje peterselie
- 400 gram rundergehakt
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel zout

* Bak de plakjes ham in een droge koekenpan. 
* Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. 
 
* Pel en hak de teentjes knoflook fijn. 
* Hak de peterselie fijn. 
* Meng het gehakt met het paprikapoeder, het zout, de knoflook en de peterselie. 
* Verdeel in 4 porties en draai er met natte handen in 4 gladde, grote hamburgers van (of 8 kleine). 
 
* Gril de hamburgers ca 3 minuten aan alle kanten (kleine in ca. 2 minuten).
* Leg op elke hamburger 1 of 2 plakjes krokante ham.

Tips:

- Fijngesneden paprikastukjes toevoegen i.p.v. paprikapoeder. 
- Fijngesneden uitjes toevoegen: rauw of even aangebakken.
 
Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten