Pagina's

zondag 5 augustus 2012

Super simpele appel-bosbessencake

- 110 gram zelfrijzende bakmeel, gezeefd
- 80 gram fijne kristalsuiker
- zakje vanillesuiker
- 60 gram boter
- 1 ei
- 60 ml melk

- 1/2 appel
- 60 gram blauwe bessen

- 1 eetlepel rietsuiker

- springvorm: 15 cm doorsnede. Verdubbel de ingrediënten voor een grotere cake.

* Oven voorverwarmen op 160 °C.
* Bekleed een springvorm met bakpapier. 
* Snij de appel in dunne plakjes.

* Klop meel, suiker, boter, vanillesuiker, ei en melk met een mixer op in een kom tot het een samenhangend geheel wordt.
* Giet het mengsel in de springvorm.

* Verdeel de appelplakjes en de bosbessen over het beslag en bestrooi met rietsuiker.
 
* Zet de vorm ongeveer 40-50 minuten in de oven.

Tijd: circa 50-60 min. 
 
Tip
Een bakvorm bekleden met bakpapier gaat het gemakkelijkst als je het bakpapier eerst verkreukeld hebt. Bestrijk het bakpapier met een beetje zonnebloemolie.  Smaakmaakster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten