- 110 gram zelfrijzende bakmeel, gezeefd
- 80 gram fijne kristalsuiker
- zakje vanillesuiker
- 60 gram boter
- 1 ei
- 60 ml melk
- 1/2 appel
- 60 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel rietsuiker
- springvorm: 15 cm doorsnede. Verdubbel de ingrediënten voor een grotere cake.
* Oven voorverwarmen op 160 °C.
* Bekleed een springvorm met bakpapier.
* Snij de appel in dunne plakjes.
* Klop meel, suiker, boter, vanillesuiker, ei en melk met een mixer op in een kom tot het een samenhangend geheel wordt.
* Giet het mengsel in de springvorm.
* Verdeel de appelplakjes en de bosbessen over het beslag en bestrooi met rietsuiker.
* Zet de vorm ongeveer 40-50 minuten in de oven.
Tijd: circa 50-60 min.
Tip:
Een bakvorm bekleden met bakpapier gaat het gemakkelijkst als je het bakpapier eerst verkreukeld hebt. Bestrijk het bakpapier met een beetje zonnebloemolie. Smaakmaakster
Een bakvorm bekleden met bakpapier gaat het gemakkelijkst als je het bakpapier eerst verkreukeld hebt. Bestrijk het bakpapier met een beetje zonnebloemolie. Smaakmaakster
Geen opmerkingen:
Een reactie posten