Pagina's

maandag 20 augustus 2012

Salade Niçoise

4 personen

- 8 aardappelen
- 200 gram sperzieboontjes
- 4 eieren, halfzacht gekookt en in parten gesneden
- 200 gram kerstomaten of kleine trostomaten (gehalveerd)
- 2 kroppen sla
- rode ui, in dunne ringen gesneden
- 2 blikjes tonijnmoten op olijfolie
- 2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 8 gezouten ansjovisfilets
- peper en zout
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels citroensap  
- 1 teentje knoflook

* Aardappelen in de schil beetgaar koken (15-20 minuten).
* Boontjes beetgaar koken (5-10 minuten), afgieten en naspoelen met koud water.
* Eieren hard koken, laten schrikken, afkoelen en in stukjes snijden.
* Sla schoonmaken.
* Giet de tonijn af (bewaar de olie)en verdeel de moten in niet al te kleine stukken.

* Leg dan de sla op 4 mooie borden.
 * Verdeel de aardappel, boontjes, tonijn, ei, tomaat, ui, ansjovis en olijven over de sla.

* Klop de tonijnolie (of olijfolie), mosterd en het citroensap door elkaar.
* Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit.
* Op smaak brengen met wat peper.

* Roer de dressing door en druppel hem over de salade.

Tips:
- Kan ook met verse tonijn gemaakt worden. Grill dan allereerst de tonijn om en om 1 minuut.
- Aardappel weglaten en vervangen door Frans stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten