Pagina's

dinsdag 14 augustus 2012

Meloencocktail met surimi

4 personen

- 1 rijpe cavaillon meloen
- 250 gr. surimi
- sla

Saus:
- 1 1/2 dl. slagroom
- 6 el. mayonaise
- 1 el. citroensap
- 1 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. tabasco
- 1/2 tl. worcestershiresaus
- 1 el. fijngehakte bieslook
- 2 el. tomatenpuree of ketchup

- schijfjes citroen
- enkele cherrytomaatjes


* Snij de meloen in stukjes of maak meloenbolletjes.
* Snij de surimi in stukjes. 
* Schoongewassen sla in stukjes scheuren.

* Room stijfkloppen.
* Mayonaise, citroensap, paprikapoeder, tabasco, worcestershiresaus, tomatenpuree en bieslook door de stijfgeklopte room roeren. 

* Verdeel de sla over 4 borden. 
* Schep hierop de meloenbolletjes en de surimi en overgiet met de saus.

* Versier met een schijfje citroen en enkele gehalveerde kerstomaatjes.

Tips:
- Vervang de surimi door krab, zalm of tonijn.
- Vervang de room door dikke yoghurt.
- Een scheutje cognac, whisky, of sherry aan de saus toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten