Pagina's

zaterdag 8 september 2012

Andijvie in witte saus

4 personen


- 700-800 gram schoongemaakte andijvie 

Béchamelsaus:
 - 2 dl melk

 - 25 gram boter
 - 25 gram bloem
 - peper en zout
 - nootmuskaat

* Andijvie in repen snijden van ca. 1 cm.
* Gaar koken in ca.5 -10 minuten.
* Goed laten uitlekken.
 

* Béchamelsaus maken, kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

* Roer de uitgelekte andijvie door de warme saus.

Variatie
:

* Meng de uitgelekte andijvie met de helft van de béchamelsaus en giet in een vuurvaste schotel.
* Giet er de rest van de saus over en bestrooi met 4 eetlepels geraspte kaas, vermengd met 1 eetlepel panko.
* Leg er hier en daar een klontje boter op

* Laat gratineren: ca. 15 minuten bij 200°C, midden van de oven.

Tips
:
- Leg de andijvie met de kaas ertussen in een voorverwarmde schotel en giet er de warme saus over.
- Ca. 2 eetlepels room aan de béchamelsaus toevoegen.

- Ca. 30 gram gemalen gruyèrekaas onder de saus roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten