Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Bloemkool met prei en spekjes

4 personen

- 600 - 700 g bloemkool, in grote roosjes

- 1/2 bouillonblokje (groenten of kruiden)
- 70 - 100 g magere spekblokjes
- 250 - 300 g prei, in dunne ringen gesneden


- 250 ml kaassaus
- 1 bol mozzarella in plakken


* Verwarm de oven voor op de grillstand. 


* Kook de bloemkool in 8-10 minuten in ruim water met het bouillonblokje beetgaar. 

* De spekblokjes bakken tot ze knapperig zijn.
* De prei 3-4 minuten meebakken.

* Maak de kaassaus.

* Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal en verdeel de prei en spekjes erover. 
* Schenk de saus erover en leg de Mozzarella erop. 

* Strooi er wat peper over en laat de schotel onder de hete grill in 4-5 minuten goudbruin kleuren.

Tips
:

- Lekker met bijv. rösti

Bron:
Maggi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten