- 200 gram bloem
- snufje zout
- 75 gram suiker
- 100 gram koude boter, in stukjes
- 1 losgeklopt ei
- springvorm van 26 cm
* Verwarm de oven voor op 180 °C.
* Doe de bloem, suiker en zout in de keukenmachine en mix even.- springvorm van 26 cm
* Verwarm de oven voor op 180 °C.
* Voeg de stukjes boter toe en mix tot alles goed gemengd is.
* Meng het ei erdoor.
* Het deeg met koude handen vlug tot een bal kneden.
* Wikkel de deegbal in folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
* Leg het deeg op wat bakpapier en druk plat.
* Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het deeg uit.
* Laat nog even opstijven in de koelkast.
* De bodem ca. 30 minuten blind bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
* Laat het deeg afkoelen voordat de vulling erin gaat.
Bodem 2
- 150 gram zandkoekjes of biscuitjes
- 70 gram roomboter
- springvorm van 26 cm
- springvorm van 26 cm
* Verwarm de oven voor op 180 °C.
* Knip 2 repen van ongeveer 6 -8 cm breed uit een stuk bakpapier en bekleed hiermee de binnenkant van de opstaande rand van de taartvorm.
* Smelt de boter.
* Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
* Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng goed door elkaar met een houten lepel
* Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan.
* Laat nog even opstijven in de koelkast.
* Zet de bodem 10-15 minuten in de oven bij 180 °C.
* Laat de bodem afkoelen voordat de vulling erop gaat.
Vulling
- 5 verse eieren
- 175 gram suiker
- 500 gram kwark
- 150 ml zure room
- geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- 15 ml citroensap
- een paar druppels vanille-essence of een zakje vanillesuiker
* Oven voorverwarmen op 150 °C.
* Oven voorverwarmen op 150 °C.
* Splits de eieren.
* Klop de suiker met de eidooiers witgeel.
* Voeg de zure room, kwark, geraspte citroenschil en vanille-essence toe en klop goed door elkaar.
* De eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het kwarkmengsel mengen tot je een dik schuimig mengsel verkrijgt.
* Giet het mengsel op de bodem en laat ca. 90 minuten bakken bij 150°C.
* Let op dat de taart niet te bruin wordt, dek zonodig af met een stukje aluminiumfolie.
* Laat de taart in de oven afkoelen met de ovendeur open.
Tips:
- Vervang de verse citroensap door citroenrasp met suiker uit een potje, gebruik dan wat minder suiker.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten