Pagina's

maandag 24 september 2012

Rösti - basis

- 150 - 200 gram aardappelen per persoon 
- 2 eetlepels olie
- peper en zout

* De aardappelen eventueel voorkoken (5-8 minuten).
* Afgieten en goed laten afkoelen.
* Als je voorgekookte aardappelen gebruikt, dan worden de aardappelsliertjes wat kleffer en dan laten ze zich makkelijk in de vorm van een koek drukken.

* Rasp de aardappelen, voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe.

* Verhit de olie en doe de geraspte aardappels in de pan.
* Druk de aardappelen plat, zodat zich een koek vormt.
* Bak nu de rösti 5-10 minuten op een niet te hoog vuur, tot de bodem er uit ziet als een krokante goudgele koek.
*  Draai de rösti om met behulp van een deksel of een bord en bak nog eens 10 tot 15 minuten op zacht vuur.

Tips:
- Als laatste kun je er wat  geraspte kaas over strooien en laten smelten met een deksel op de pan.
- Is ook mogelijk met rauwe aardappelen. Wel meteen verwerken, in verband met verkleuren. Knijp eventueel het overtollige vocht er uit.
- Het teveel kan ingevroren worden. Na het ontdooien opwarmen in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten