Pagina's

maandag 17 september 2012

Chocoladeschuim

4 personen

- 50 g bittere chocolade
- 50 g melkchocolade
- 2 eetlepels room
- 4 eiwitten
- citroensap
- 4 eetlepels suiker 
- 1 gelatineblaadje
- 150 g witte chocolade
- karamel

* Gelatineblaadje weken in koud water.

* Ontvet een kom met citroensap of azijn en voeg het eiwit en de suiker toe.
* Klop het eiwit op tot schuim.

* Laat de chocolade smelten in de microgolfoven, samen met wat room.
* Los de gelatine op in de gesmolten chocolade en laat een beetje afkoelen (max. 36 °C).
* Meng enkele lepels gesmolten chocolade onder het eiwit, voeg daarna de rest van de chocolade in een paar maal toe en spatel onder het eiwit.

* Verdeel het chocoladeschuim over 4 glazen en laat opstijven in de koelkast.

* Laat de witte chocolade smelten en een beetje afkoelen.
* Lepel de lichtjes afgekoelde witte chocolade over de mousse.

* Werk verder af met een beetje karamel.

Tips:
- 100 ml slagroom licht kloppen en met de gesmolten chocolade mengen. Daarna het stijfgeklopt eiwit toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten