4 personen
- 1 komkommer
- 250 - 350 g dikke yoghurt (Griekse, Turkse of uitgelekte yoghurt of kwark)
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 eetlepels citroensap of kruidenazijn
- 1 - 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse dille en/of munt, fijngehakt
- peper en zout
- paprikapoeder
* De komkommer schillen, de zaadjes verwijderen en grof raspen en met zout bestrooien.
* Laten uitlekken gedurende ca. 20-30 minuten, daarna nog eens goed het vocht uit de komkommer duwen.
* Knoflook persen.
* Doe de yoghurt, komkommer, citroensap of azijn, knoflook, dille en/of munt in een kom.
* Roer alles door elkaar en voeg de olijfolie toe.
* Kruiden naar smaak met peper en zout.
* Sprenkel er voor het serveren wat paprikapoeder over of druppel nog wat olijfolie over de tzatziki.
* Voor het serveren afgedekt minstens 1-2 uur in de koelkast laten intrekken.
Tips:
* Bij gebrek aan dikke yoghurt, gewone yoghurt nemen en die een paar uur laten uitlekken.
* Een droge boterham op de tzatziki leggen om een te veel aan vocht te verwijderen.
* Laat de Tzatziki minstens een paar uur opstijven in de koelkast. Beter en lekkerder wordt hij als je hem 1 dag van tevoren maakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten