4 personen
- 400 g pasta (bijv. macaroni)
- 500 g tomaten- 1 ui, fijngesnipperd
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 125 g mascarpone of roomkaas
- 50 g Parmezaanse kaas
- 10 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
- 1 eetlepel oregano, fijngehakt
- peper
- 150 g scampi
* Kook de pasta.
* Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
* De ui even aanbakken in de olijfolie, daarna de knoflook toevoegen.
* Voeg de tomaten toe en bak deze een tiental minuten mee met de ui en de knoflook.
* Roer er de mascarpone of roomkaas doorheen, lepel voor lepel.
* Voeg een deel van de Parmezaanse kaas toe, samen met de basilicum en de oregano en/of peterselie.
* Op smaak brengen met peper, opletten met zout.
* Laat nog eens goed doorwarmen.
* Scampi bakken en aan de saus toevoegen.
* Giet de saus over de pasta en garneer met Parmezaanse kaas.
Tips:
* Saus van het vuur nemen en de scampi vervangen door gerookte zalmsnippers. Nadien niet meer laten koken!
* De gemengde kruiden vervangen door dille.
Bron: Internet
Bron: Internet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten