- harde, kleine Conferenceperen
Stroop:
- 1 liter water
- 1 kg suiker
- 1 glaasje azijn of citroensap
- kaneelstokje
* Peren schillen, klokhuis uithalen en in partjes snijden ofwel de peren halveren (ook het steeltje).
* Maak een stroop door water, suiker, azijn en kaneelstokje aan de kook te brengen.
* Leg de peren in de suikerstroop en laat ze er eventjes in liggen.
* Het einde van de kooktijd hangt af van de dikte van de stukken en de rijpheid van de peren.
* Schep de peertjes uit de siroop.
* Schik ze in gesteriliseerde potjes, breng een stukje kaneel aan en overgiet met gloeiende siroop.
* Twist-off deksel erop en omkeren.
* Laten afkoelen op een vochtige doek.
* Lekker bij konijn, stoofschotels, in desserts, met pannenkoeken of ijs.
Tips:
- Een scheutje calvados toevoegen.
Bron:
Fancy fruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten