Pagina's

woensdag 26 september 2012

Peertjes op grootmoeders wijze

- harde, kleine Conferenceperen

Stroop:
- 1 liter water
- 1 kg suiker
- 1 glaasje azijn of citroensap
- kaneelstokje

* Peren schillen, klokhuis uithalen en in partjes snijden ofwel de peren halveren (ook het steeltje).

* Maak een stroop door water, suiker, azijn en kaneelstokje aan de kook te brengen.
* Leg de peren in de suikerstroop en laat ze er eventjes in liggen.
* Het einde van de kooktijd hangt af van de dikte van de stukken en de rijpheid van de peren.

* Schep de peertjes uit de siroop.
* Schik ze in gesteriliseerde potjes, breng een stukje kaneel aan en overgiet met gloeiende siroop.
* Twist-off deksel erop en omkeren.
* Laten afkoelen op een vochtige doek.

* Lekker bij konijn, stoofschotels, in desserts, met pannenkoeken of ijs.

Tips:
- Een scheutje calvados toevoegen.

Bron:
Fancy fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten