Pagina's

zondag 23 september 2012

Courgettesoep met prei

- 1 - 3 courgettes
- 2 fijne of 1 dikke preistengel(s) met het lichtgroene erbij

- 1 ui 
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
- 1 laurierblad
- takje tijm
- peterseliestengels
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 à 3 bouillonblokjes (groenten en/of kip)
- 2 liter water
- olie
- peper en zout
- tabasco
- 100 gram rundergehakt



* Snij de courgette, prei, ui en knoflook in grove stukken.

* Ui aanstoven in olie. Voeg er de knoflook en de prei bij en laat even meestoven.
* Daarna de courgette toevoegen en laten meestoven.

* Water, bouillonblokjes, peterseliestengels, tijm en laurierblad toevoegen en alles aan de kook brengen.
* Laten gaarkoken in ca. 20-30 minuten.

* Maak de gehaktballetjes. 

* Verwijder het laurierblad en mix de soep, breng terug aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. 

* Laat de soep nog even zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn. 
* Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat tabasco.
* Voor het opdienen de peterselie door de soep roeren.

Tips:
- Op het laatst een scheutje room toevoegen en/of een beetje geraspte kaas.
- Afwerken met wat fijngesnipperde bieslook.
- Strooi wat paprikapoeder over de soep.
- Pakje kruidenkaas of roomkaas laten smelten in de warme soep, niet meer laten koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten