Pagina's

donderdag 20 september 2012

Ratatouille

2 personen

- 1 ui
- 1⁄2 teentje look
- 1⁄4 courgette
- 1⁄4 aubergine
- 2 1⁄2 tomaten
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- olijfolie
- 1⁄4 gele paprika
- 1⁄4 rode paprika

- balsamicoazijn

* Was alle groenten en laat ze uitlekken.
* Vul een pot met water en breng dit aan de kook. Dit dient om straks de tomaten te ontvellen.
* Zet ook een stoofpot op een zacht vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.

* Pel de uien, halveer ze en snij ze vervolgens in zeer fijne stukjes. Stoof ze op een zacht vuur.
* Pel de look en plet het teentje tot pulp. Laat de look meestoven met de ui. Roer regelmatig even in de pot.
    
* Verwijder het steeltje en snij de aubergine (ongeschild) in brede schijfjes en vervolgens in kleine blokjes (brunoise).  De schil zorgt voor wat extra kleur. Laat de aubergine meestoven en voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe. (Aubergine absorbeert het braadvet gemakkelijk.)
* Schil de rode en de gele paprika met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij de groente in kleine kubusjes. Doe ze in de stoofpot.
* Voeg de takjes tijm en de rozemarijn toe.
* Snij de ongeschilde courgette in piepkleine blokjes en voeg ze bij de ratatouille.

* Pel de tomaten. Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Doe ze bij de ratatouille en roer voorzichtig.
    
* Laat de groentemengeling 10 minuten stoven op een zeer zacht vuur. Roer niet te heftig, want het niet de bedoeling dat je puree krijgt.

* Proef de ratatouille en voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe. Druppel er een klein scheutje balsamicoazijn in en roer voorzichtig.


Variatie

- Tomaten vervangen door tomatenpuree. 

Wecken: 1 uur bij 100°C. 

Bron: Jeroen Meus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten