Taartbodem:
- 250 g gezeefde bloem
- 125 g boter
- 90 g suiker
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- zout
Vulling:
- 2 dl melk
- 1 vanillestokje
- 80 g boter
- 1 kopje sterke koffie
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 80 g gezeefde bloem
- 500 g platte kaas (kwark)
Taartbodem:
* Doe de boter samen met de suiker en het zout in de
mengkom van de keukenrobot.
* Start de keukenrobot op een matige snelheid.
* Haal de zaadjes uit het vanillestokje en doe ze erbij.
* Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers per 3
eieren.
* Meng verder tot een homogene massa.
* Doe de helft van de bloem erbij.
* Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede
deel van de bloem erbij.
* Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot.
Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
* Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de
handen.
* Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast
rusten.
* Rol het deeg nadien uit tot een dunne lap en bedek er
vervolgens de bodem en de randen van de springvorm mee.
* Verwarm de oven voor op 180°C.
Vulling:
* Snijd de vanillestok overlangs en schraap er met een
mespunt de zaadjes uit.
* Meng in een kookpot de melk met de boter, de huls van
de vanillestok en de vanillezaadjes.
* Voeg ook het kopje sterke koffie toe en verhit het
mengsel zonder het aan de kook te brengen.
* Breek de eieren en scheid de eigelen en het eiwit.
* Klop de eigelen en de suiker met een garde op tot een
bleke massa.
* Doe de bloem bij het mengsel en roer dit grondig tot
een beslag.
* Vis de vanillestok uit de warme melk en giet deze bij
het beslag.
* Roer tot het mengsel sterk is afgekoeld.
* Voeg de plattekaas toe aan het beslag en meng goed.
* Klop de eiwitten op tot stevig schuim en spatel dit
voorzichtig onder het beslag. Zo wordt
je beslag luchtiger.
* Giet het taartbeslag in de springvorm en bak de taart
gedurende 1 uur op 180°C.
* Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je ze uit de
vorm haalt.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten