Pagina's

zondag 9 september 2012

Kaastaart met koffie-aroma

4 personen

Taartbodem:
- 250 g gezeefde bloem
- 125 g boter
- 90 g suiker
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- zout 


Vulling:
- 2 dl melk 
- 1 vanillestokje
- 80 g boter 
- 1 kopje sterke koffie

- 4 eieren
- 200 g suiker 

- 80 g gezeefde bloem
 

- 500 g platte kaas (kwark)
 

Taartbodem:

* Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot.
* Start de keukenrobot op een matige snelheid.

* Haal de zaadjes uit het vanillestokje en doe ze erbij.
* Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers per 3 eieren.
* Meng verder tot een homogene massa.

* Doe de helft van de bloem erbij.
* Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.

* Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.

* Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
* Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.

* Rol het deeg nadien uit tot een dunne lap en bedek er vervolgens de bodem en de randen van de springvorm mee.

* Verwarm de oven voor op 180°C.

Vulling:
* Snijd de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.
* Meng in een kookpot de melk met de boter, de huls van de vanillestok en de vanillezaadjes.
* Voeg ook het kopje sterke koffie toe en verhit het mengsel zonder het aan de kook te brengen.

* Breek de eieren en scheid de eigelen en het eiwit.
* Klop de eigelen en de suiker met een garde op tot een bleke massa.
* Doe de bloem bij het mengsel en roer dit grondig tot een beslag.

* Vis de vanillestok uit de warme melk en giet deze bij het beslag.
* Roer tot het mengsel sterk is afgekoeld.
* Voeg de plattekaas toe aan het beslag en meng goed.

* Klop de eiwitten op tot stevig schuim en spatel dit voorzichtig onder het beslag.  Zo wordt je beslag luchtiger.

* Giet het taartbeslag in de springvorm en bak de taart gedurende 1 uur op 180°C.

* Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten