Pagina's

zaterdag 1 september 2012

Courgettecake

- 400 - 500 gram geraspte courgettes (ca. 2 courgettes)

- 3 eieren (losgeklopt)
- 100 - 200 g fijne kristalsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker 
- 2 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml zonnebloemolie of milde olijfolie 

- 400 gram zelfrijzende bloem
- 1,5 - 2 theelepels kaneel of koekkruiden
- 1/2 theelepel zout

- 75 - 100 g walnoten of hazelnoten (fijngehakt)

* Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken en droog deppen.

* Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen.
* Bloem zeven.

* De oven voorverwarmen op 175 °C.

* In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker (of vanille-extract) met mixer of garde luchtig kloppen. 
* Olie erdoor kloppen.

* In andere kom de bloem mengen met zout, kaneel.
                 
* Het bloemmengsel luchtig door het eimengsel scheppen.
* Courgette en walnoten door beslag mengen.

* Giet de massa in twee ingevette en met bloem bestoven cakeblikken of springvorm (doorsnede 24 cm). 
* Bak de cake ongeveer 40 - 50 min op 175°C, tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is. 

*  Cake uit oven nemen en ca. 15 min. laten afkoelen. 
*  Uit de vorm halen en op rooster laten afkoelen.

 Tips:
 - 2 theel.(1 eetlepel) speculaaskruiden of koekkruiden in plaats van kaneel.
- In plaats van de courgettes kan ook geraspte wortelen worden gebruikt.
- Van het beslag kunnen ook muffins worden gebakken.
- 1,5 theelepel kaneel + 1 theelepel nootmuskaat + halve theelepel gember + klein snufje gemalen kruidnagel mengen. 
- 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel nootmuskaat, ¼ theelepel kruidnagelpoeder
- 200 - 300 gr (riet)suiker.
- Kan ingevroren worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten