- 400 - 500 gram geraspte courgettes (ca. 2 courgettes)
- 3 eieren (losgeklopt)
- 100 - 200 g fijne kristalsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml zonnebloemolie of milde olijfolie
- 400 gram zelfrijzende bloem
- 1,5 - 2 theelepels kaneel of koekkruiden
- 1/2 theelepel zout
- 75 - 100 g walnoten of hazelnoten (fijngehakt)
* Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken en droog deppen.
* Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen.
* Bloem zeven.
* De oven voorverwarmen op 175 °C.
* In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker (of vanille-extract) met mixer of garde luchtig kloppen.
* Olie erdoor kloppen.
* In andere kom de bloem mengen met zout, kaneel.
* Het bloemmengsel luchtig door het eimengsel scheppen.
* Courgette en walnoten door beslag mengen.
* Giet de massa in twee ingevette en met bloem bestoven cakeblikken of springvorm (doorsnede 24 cm).
* Bak de cake ongeveer 40 - 50 min op 175°C, tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is.
* Cake uit oven nemen en ca. 15 min. laten afkoelen.
* Uit de vorm halen en op rooster laten afkoelen.
Tips:
- 2 theel.(1 eetlepel) speculaaskruiden of koekkruiden in plaats van kaneel.
- In plaats van de courgettes kan ook geraspte wortelen worden gebruikt.
- Van het beslag kunnen ook muffins worden gebakken.
- 1,5 theelepel kaneel + 1 theelepel nootmuskaat + halve theelepel gember + klein snufje gemalen kruidnagel mengen.
- 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel nootmuskaat, ¼ theelepel kruidnagelpoeder
- 200 - 300 gr (riet)suiker.
- Kan ingevroren worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten