Pagina's

woensdag 19 september 2012

Bloemkoolsoep met garnalen

- 1 bloemkool
- 2 dikke uien
- 1 wit van prei
- 2 stengels bleekselder 

- boter
- 4 l kippenbouillon
- 1 bouquet garni  

- 2 eidooiers
- 2 dl room


- gepelde grijze garnalen
- waterkers
 

* Uien, prei, bleekselderij en bloemkool grof snijden.
* Enkele bloemkoolroosjes apart houden.

* De groenten aanstoven in een klontje boter zonder ze te laten verkleuren.
* Bouillon en kruidentuiltje toevoegen en ca. 1 uur zachtjes laten koken.

* De overgehouden bloemkoolroosjes beetgaar koken.


* Het kruidentuiltje verwijderen, de soep mixen en kruiden met peper en zout.

* De eidooiers en room door elkaar klutsen en onder de soep mengen. 
* De soep mag niet meer koken.

* De soep afwerken met de bloemkoolroosjes en de garnalen en eventueel wat waterkers.

Bron:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/bloemkoolsoep-met-grijze-garnalen-en-waterkers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten