- 1 bloemkool
- 2 dikke uien
- 1 wit van prei
- 2 stengels bleekselder
- boter
- 4 l kippenbouillon
- 1 bouquet garni
- 2 eidooiers
- 2 dl room
- gepelde grijze garnalen
- waterkers
* Uien, prei, bleekselderij en bloemkool grof snijden.
* Enkele bloemkoolroosjes apart houden.
* De groenten aanstoven in een klontje boter zonder ze te laten verkleuren.
* Bouillon en kruidentuiltje toevoegen en ca. 1 uur zachtjes laten koken.
* De overgehouden bloemkoolroosjes beetgaar koken.
* Het kruidentuiltje verwijderen, de soep mixen en kruiden met peper en zout.
* De eidooiers en room door elkaar klutsen en onder de soep mengen.
* De soep mag niet meer koken.
* De soep afwerken met de bloemkoolroosjes en de garnalen en eventueel wat waterkers.
Bron:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/bloemkoolsoep-met-grijze-garnalen-en-waterkers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten