Pagina's

zondag 9 september 2012

Boerenaardappelsalade

4 personen

- 750 gram vastkokende aardappels

- 2 eieren
- 1,5 stengel bleekselderij
- 1/2 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 bosuitjes
- 4 kleine augurken

- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- zout en peper


* Aardappelen gaarkoken of gebruik een rest gekookte aardappelen.
* Eieren halfzacht koken en laten schrikken.

* Tomaat van het vel en zaden ontdoen en in stukjes snijden.
* Bleekselderij en paprika schillen en in stukjes snijden.
* Bosuitjes in ringen snijden.
* Augurken in stukjes snijden.

* Groenten en peterselie door elkaar mengen. De afgekoelde aardappelen toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen. 

* Citroensap, mayonaise en mosterd mengen en door de aardappelsalade roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

* De eieren pellen, in stukjes snijden en bovenop de salade leggen of erdoor scheppen.


* Bewaar de salade minstens een half uur in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken kunnen intrekken.

Bron:
http://yummyinmytummy.nl/diner/boerenaardappelsalade/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten