- 1 kg peren
- 1 liter water
- 1 eetlepel citroensap
Suikeroplossing:
- 1 liter water
- 200 ml witte wijn (muskaatwijn)
- 200 - 300 g suiker (afhankelijk van de zoetheid van de peren)
- 50 ml citroensap
- 2 - 4 steranijs
- 1 - 2 kaneelstokjes
- 2 kardemompeultjes
- 1 vanillestokje
- eventueel 1 takje citroentijm
* Peren schillen, eventueel halveren of vierendelen en het klokhuis verwijderen. Leg de geschilde peren meteen in water met citroensap.
* Doe de witte wijn, water, suiker, citroensap en de kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook tot dat de suiker is opgelost.
- 1 vanillestokje
- eventueel 1 takje citroentijm
* Peren schillen, eventueel halveren of vierendelen en het klokhuis verwijderen. Leg de geschilde peren meteen in water met citroensap.
* Doe de witte wijn, water, suiker, citroensap en de kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook tot dat de suiker is opgelost.
* Vul elke weckpot voorzichtig met de peren en overgiet met de suikeroplossing.
Wecken: 30 min. bij 90°C.
Wecken: 30 min. bij 90°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten