- 1 grote ui
- 1/2 komkommer
- 1 grote rode peper of paprika
- 3 wortels
- 1/4 witte kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl laos
- 1 tl djahé (gemberpoeder)
- 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
- 1 eetlepel koenjit (kurkuma)
- 500 ml witte azijn
- 500 ml water
- 25 g bruine basterdsuiker
- zout & peper
* Komkommer schillen.
* Verwijder de zaden uit de peper.
* Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
* Rasp de witte kool, komkommer en wortelen grof.
* Doe alles in een vuurvaste schaal.
* Breng in een pannetje het water met de azijn, knoflook, alle specerijen
en de suiker aan de kook en laat even doorkoken.
* Breng op smaak met zout
en peper.
* Giet de hete vloeistof over de groenten en laat afkoelen.
* Wecken: 10 min bij 100°C.
* De atjar is nu te bewaren buiten de koelkast. Na openen is het nog
beperkt houdbaar in de koelkast (hoewel dit nog naar 2 à 3 weken kan
oplopen afhankelijk van hoe koud de koelkast is ingesteld).
Bron: Kitchenista
Geen opmerkingen:
Een reactie posten