- 1 rode kool (ca. 1 kg)
- 1 grote ui
- 75 g rozijnen
Kruidenazijn:
- sap en schil van 3 grote sinaasappels
- 3,5 dl rode wijnazijn
- 1.75 dl frambozenazijn
- 3 theelepels pimentbessen
- 3 theelepels zwarte peperkorrels
- 3 theelepels hele kruidnagels
- 2 laurierblaadjes, doormidden gescheurd
- 1 eetlepel bruine suiker
* Verwarm de ingrediënten voor de kruidenazijn op een zacht vuur tot de
suiker is opgelost en laat nog 2 minuten koken.
* Laat afkoelen en eventueel een nacht trekken.
* Zeef de kruidenazijn.
* Rode kool in vier snijden, kern verwijderen en fijnsnijden.
* De ui in ringen snijden.
* Meng de rode kool met de ui en de rozijnen en vlug hiermee de weckbokalen.
* Overgiet de kool met de kruidenazijn.
* Wecken: 30 minuten bij 90°C.
Bron: Perfect Conserveren / Hilaire Walden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten