- 2 - 4 appels
- 4 eieren
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker- 1 tl vanille extract
- 250 gr mascarpone
- 200 gr zelfrijzende bloem (+ wat extra bakpoeder)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 springvorm of cakevorm
* Oven voorverwarmen op 180 °C.
* Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
* Doe de eieren, suiker en vanille extract in een mengkom en mix dit op hoge snelheid licht en luchtig gedurende ca. 5min.
* Voeg dan de mascarpone toe en mix opnieuw goed op hoge snelheid tot een glad mengsel.
* Als laatste de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en kaneel toevoegen. Mix nog even kort tot een glad deeg.
* Ondertussen 2 appels schillen en in blokjes snijden.
* Schep tot slot de appelstukjes door het cakebeslag en stort het beslag in het cakeblik.
* Snij de overige appels in schijfjes en leg die op de gladgestreken bovenkant.
* Bak de cake in het midden van de oven bij 180 °C in ong. 45 - 60 minuten gaar.
* Dek de cake af met aluminiumfolie wanneer deze aan de bovenkant te donker dreigt te worden.
Variatie:
- Bak de appelblokjes in een klontje boter, samen met wat kaneel en suiker. Roer regelmatig. Bak ze niet te lang, ze mogen nog wat textuur hebben.
- Vervang de appel door peer, frambozen of blauwe bessen
Bron: Appelcake met mascarpone - Snel, makkelijk en lekker
Bron: Appelcake met mascarpone - Snel, makkelijk en lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten