Pagina's

woensdag 17 september 2025

Appel-mascarpone cake

- 2 - 4 appels
- 4 eieren
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 250 gr mascarpone
- 200 gr zelfrijzende bloem (+ wat extra bakpoeder)
- 1 tl kaneelpoeder


- 1 springvorm of cakevorm 

* Oven voorverwarmen op 180 °C.

* Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.

* Doe de eieren, suiker en vanille extract in een mengkom en mix dit op hoge snelheid licht en luchtig gedurende ca. 5min.

* Voeg dan de mascarpone toe en mix opnieuw goed op hoge snelheid tot een glad mengsel.

* Als laatste  de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en kaneel toevoegen. Mix nog even kort tot een glad deeg. 

* Ondertussen 2 appels schillen en in blokjes snijden.

* Schep tot slot de appelstukjes door het cakebeslag en stort het beslag in het cakeblik.

* Snij de overige appels in schijfjes en leg die op de gladgestreken bovenkant.

* Bak de cake in het midden van de oven bij 180 °C in ong. 45 - 60 minuten gaar. 

* Dek de cake af met aluminiumfolie wanneer deze aan de bovenkant te donker dreigt te worden.

Variatie

- Bak de appelblokjes in een klontje boter, samen met wat kaneel en suiker. Roer regelmatig. Bak ze niet te lang, ze mogen nog wat textuur hebben.

- Vervang de appel door peer, frambozen of blauwe bessen

Bron
Appelcake met mascarpone - Snel, makkelijk en lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten