- 400 gram druiven
- 100 gram suiker
- 2 grote of 3 kleine eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 200 ml melk
- 100 gram bloem
- 30 gram boter
- 2 grote of 3 kleine eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 200 ml melk
- 100 gram bloem
- 30 gram boter
- gembersiroop
- 1 eetlepel cognac (facultatief)
- poedersuiker naar smaak
* Was de druiven, dep ze droog met een schone theedoek.
- poedersuiker naar smaak
* Was de druiven, dep ze droog met een schone theedoek.
* Snij de druiven in 2 en verwijder de pitjes.
* Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.
* Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, het vanille extract en gembersiroop tot je een glad beslag bekomt.
* Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
* Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!).
Variatie:
- Druiven 1 uur laten marineren in 50 ml muskaatwijn.
- Druiven met de cognac overgieten.
- Opdienen met een bolletje ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten