4-5 personen
- 200 g oud brood
- 2 appels
- 100 g rozijnen
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespunt gemberpoeder of 1 theelepel gembersiroop
- 4 dl melk
- calvados, amaratto ...
* Laat de rozijnen wellen in de drank.
* Rooster de sneetjes brood goudbruin en snij ze in blokjes.
* Snij ook de geschilde appels in blokjes.
* Meng in een schaal het brood, de appels en de rozijnen.
* Klop de eieren met de melk, voeg er de kruiden en de suiker aan toe. Schenk dit mengsel over de inhoud van de schaal.
* Schep alles goed door elkaar, zodat het vocht in het brood trekt.
* De weke massa goed aandrukken en strooi er nog wat kaneel over.
* Zet de schaal in de magnetron tot de stukjes appel zacht zijn en er geen vocht meer te zien is (ca. 10 min / 800)
* Laat nog 5 minuten staan alvorens op te dienen.
Bron: Het Philips magnetron kookboek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten