- 1,5 kg rode bieten
- 500 ml azijn (appelazijn, frambozenazijn ...)
- 250 ml water
- 250 g suiker
Kruiden naar smaak:
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 4 kruidnagels
- 10 pimentkorrels
- 1 tl mosterdzaad
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 steranijs
- stukje gember of gemberpoeder
- 1 - 2 chilipeper
* Spoel de rode bieten en kook ze gaar. Zomerbieten: ca. 30 - 40 minuten. Winterbieten: ca. 1,5 - 2 uur.
* Laat ze lichtjes afkoelen in koud water voor je ze pelt.
* Water en azijn aan de kook brengen, samen met de kruiden en suiker tot de suiker opgelost is. (Gebruikte azijn: 7%)
* Snij de bieten in plakjes of blokjes en verdeel ze over gesteriliseerde bokalen.
* Schenk de warme siroop erbij en schroef de deksels dicht en laat minstens 2 weken rijpen.
* Bewaren op een koele plaats: 4-5 maanden.
* Wecken: 30 minuten / 100°C.
Bron: Rode bietjes inmaken
- 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water
Geen opmerkingen:
Een reactie posten