Pagina's

donderdag 18 september 2025

Kruidige perenvulling

- 2 kg peren
- 1 fles glühwein
- citroensap van 1 citroen
- 500 g donker- en lichtbruine basterdsuiker (250 gr lichte, 250 gr donkere)
- kaneel 
- kardemom

* Water, citroensap, suiker en kruiden aan de kook brengen tot de suiker gesmolten is. 

Peren schillen, eventueel halveren of vierendelen en het klokhuis verwijderen. Leg de geschilde peren meteen in water met citroensap. 

* Leg de peren in weckpotten en overgiet met de suikeroplossing.

Wecken: 30 min. bij 90°C.

Gebruik: 

- Vulling voor taart of perenflappen, als topping op vanille-ijs of bij yoghurt, voor een snelle crumble. 

- Vloeistof eventueel nog wat indikken met maïzena of vanillepuddingpoeder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten