- 2 kg peren
- 1 fles glühwein
- citroensap van 1 citroen
- 500 g donker- en lichtbruine basterdsuiker (250 gr lichte, 250 gr donkere)
- kaneel
- kardemom
- 1 fles glühwein
- citroensap van 1 citroen
- 500 g donker- en lichtbruine basterdsuiker (250 gr lichte, 250 gr donkere)
- kaneel
- kardemom
* Water, citroensap, suiker en kruiden aan de kook brengen tot de suiker gesmolten is.
* Peren schillen, eventueel halveren of vierendelen en het klokhuis verwijderen. Leg de geschilde peren meteen in water met citroensap.
* Leg de peren in weckpotten en overgiet met de suikeroplossing.
Wecken: 30 min. bij 90°C.
Gebruik:
- Vulling voor taart of perenflappen, als topping op vanille-ijs of bij yoghurt, voor een snelle crumble.
- Vloeistof eventueel nog wat indikken met maïzena of vanillepuddingpoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten