- 250 gram aardappel (vastkokend)
- 1 rode paprika of groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 100 gram mais
- 3 eieren
- olijfolie, peper, zout, paprikapoeder
* Snij de aardappels in kleine blokjes.
* Snij de ui fijn, de paprika's in blokjes en laat de mais uitlekken.
* Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 5-7 minuten op hoog vuur.
* Als het ei gestold is en je de pan goed heen en weer kunt bewegen, leg je een groot bord op de pan, draai de pan om en laat je de tortilla op het bord vallen.
* Snij de ui fijn, de paprika's in blokjes en laat de mais uitlekken.
* Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 5-7 minuten op hoog vuur.
* Voeg de uien en paprikablokjes toe en laat meebakken met de aardappelen.
* De mais op het laatst toevoegen.
* Kluts de eieren los in een ruime kom met peper, zout en paprikapoeder naar smaak en giet over de aardappel/groenten.
* Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 minuten gaar op laag/ middellaag vuur (let op: niet te heet bakken, zorg ervoor dat de onderkant niet aanbrandt).
* Als het ei gestold is en je de pan goed heen en weer kunt bewegen, leg je een groot bord op de pan, draai de pan om en laat je de tortilla op het bord vallen.
* Leg de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nu nog 5 minuten goud en lichtbruin.
* Serveer met een frisse salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten