4 personen
- 1 citroen
- 1 meloen van 700 gr
- 3 peren
- 2 eetlepel geschaafde amandelen
* Pers de citroen uit.
* Snijd de meloen open, schep de pitten eruit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes.
* Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in even grote stukjes als de meloen.
* Schep de stukjes meloen en peer door elkaar met het citroensap en laat het mengsel een paar uur trekken in de koelkast, alvorens op te dienen.
* Verdeel het fruit in 4 porties.
* Rooster de amandelen in een hete koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
* Garneer de peren-meloensalade met de amandelsnippers
Variatie:
- Opdienen met pannenkoek, overgoten met advocaat.
- Grand-Marnier, witte wijn, sinaasappellikeur of kirsch toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten