Pagina's

vrijdag 19 september 2025

Peren-meloensalade

4 personen

- 1 citroen
- 1 meloen van 700 gr
- 3 peren
- 2 eetlepel geschaafde amandelen

* Pers de citroen uit. 

* Snijd de meloen open, schep de pitten eruit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes. 

* Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in even grote stukjes als de meloen.

* Schep de stukjes meloen en peer door elkaar met het citroensap en laat het mengsel een paar uur trekken in de koelkast, alvorens op te dienen.

* Verdeel het fruit in 4 porties. 

* Rooster de amandelen in een hete koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. 

* Garneer de peren-meloensalade met de amandelsnippers

Variatie:

- Opdienen met pannenkoek, overgoten met advocaat.

- Grand-Marnier, witte wijn, sinaasappellikeur of kirsch toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten