Pagina's

woensdag 10 september 2025

Appelpannenkoeken met yoghurt

4 personen

- 200 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1 tl vanille extract
- 120 gr zelfrijzende bloem of 120 gr bloem en 1 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 1 grote appel


* Doe yoghurt, ei, melk, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. 

* Mix dit los tot een gladde massa. 

* Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met kaneel. Mix nog even.

* Schil de appel en snij in kleine blokjes of rasp hem en voeg dan toe aan het deeg.

* Verhit een pan met een scheutje olie.

* Schep zo'n 1,5el a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak de pannenkoekjes niet te groot, zo kan je er ook meer in één en dezelfde pan bakken.

* Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.

* Overgiet met honing, esdoornsiroop, agavesiroop of gesmolten speculaaspasta.

Variatie: vervang de appels door bessen, bananen of peren. 

BronYoghurt pannenkoeken met appel - Snel, makkelijk en lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten