4 personen
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1 tl vanille extract
- 120 gr zelfrijzende bloem of 120 gr bloem en 1 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 1 grote appel
* Doe yoghurt, ei, melk, agavesiroop en vanille extract in een mengkom.
* Mix dit los tot een gladde massa.
* Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met kaneel. Mix nog even.
* Schil de appel en snij in kleine blokjes of rasp hem en voeg dan toe aan het deeg.
* Verhit een pan met een scheutje olie.
* Schep zo'n 1,5el a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak de pannenkoekjes niet te groot, zo kan je er ook meer in één en dezelfde pan bakken.
* Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
* Overgiet met honing, esdoornsiroop, agavesiroop of gesmolten speculaaspasta.
Variatie: vervang de appels door bessen, bananen of peren.
Bron: Yoghurt pannenkoeken met appel - Snel, makkelijk en lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten